Vybíráme ten správný kočárek

Než se pustíte do výběru kočárku, položte si tři základní otázky:

  • 1/ Kde budu nejvíce s kočárkem jezdit
  • 2/ Přeji si tzv. kombinovaný kočárek?
  • 3/ Kolik si přeji do kočárku investovat


Pokud s kočárkem budete jezdit převážně ve městě po chodnících, nemusíte se příliš zabývat velikostí a odpružením koleček. Kočárky do města mívají krásné designy, ale počítejte s tím, že jakmile vjedete na polní cestu, příliš pohodlně se vám nepojede. Pokud budete jezdit opravdu „drsným“ terénem, např. po lesních cestách apod., soustřeďte se nejen na odpružení a velikost koleček, ale i na odpružení podvozku, které nabízí například outdoorový kočárek.


Každá maminka touží po „opravdickém“ hlubokém kočárku a už se nemůže dočkat na procházky. U prvního miminka je to pochopitelné a určitě neberte v potaz rady, které vám korbu rozmlouvají. Dítě by mělo být v pevném prostoru hlubokého lůžka do doby, než se samo posadí, což bude okolo devátého měsíce, takže je zapotřebí pořídit dostatečně dlouhou a širokou korbu. Nehleďte přitom na design, ale na funkčnost pro dítě.


Většina maminek volí tzv. dvojkombinaci s hlubokou korbou a sportovním sezením. Ke kočárku lze přikoupit speciální adaptér pro autosedačky a tím pádem nejste limitováni jejím výběrem. Při rozhodování se řiďte tím, kolikrát denně kočárek skládáte, zda jej musíte zvedat. Tím pádem musí být složitelný a též váhově nenáročný. A právě to může být též určující, zda rovnou pořídit dvojkombinaci.

 

Cenové možnosti každé maminky jsou různé. Lze využít i různých bazarů, ale už i nové kvalitní kočárky se dají sehnat za docela příznivé ceny.
Ať už se rozhodnete jakkoliv, soustřeďte se skutečně na své praktické požadavky a nepodléhejte komerčním sdělením.